To nie jest kolejna typowa książka kucharska, ale opowieść retro o dawnych smakach i zwyczajach.
Anna Włodarczyk jest nie tylko fanką przedwojennej kuchni. Pasjonuje się również fotografią, co doskonale widać w książce, do której sama robiła zdjęcia.
Justyna Liptak /Foto Gość
Forszmak, „zupa nic”, zefir truskawkowy, melszpejz, legumina waniliowa czy skorzonera klasyczna. To tylko mały wycinek tego, co Anna Włodarczyk, autorka bloga „Strawberries from Poland” zaserwowała czytelnikom w swojej nowej książce.
Kuchnia zaskakująca
Ta pozycja przypadnie do gustu lubiącym odkrywać dawne smaki, a także miłośnikom historii. Bo „Retro kuchnia” to doskonałe połączenie przedwojennych przepisów ze sporą dawką wiedzy o ówczesnym świecie, kontekście społecznym i historycznym. Przygoda autorki z dawnymi kucharskimi książkami rozpoczęła się zupełnie przypadkowo.
Dostępne jest 11% treści. Chcesz więcej?
Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.