Bursztynowa zupa

Daria Kaszubowska

|

Gość Gdański 32/2012

publikacja 09.08.2012 00:00

– Przy tak licznej publice trochę się stresuję, ale na szczęście mam wspaniałych pomocników – śmiał się Mieczysław Struk, marszałek pomorski. Ubrany w strój kucharski przygotował dla widzów wyjątkowy specjał.

Tym pięknym uśmiechem panie ze Stowarzyszenia „Kwiaty Kociewia” zachęcały przechodniów do skosztowania ich potraw Tym pięknym uśmiechem panie ze Stowarzyszenia „Kwiaty Kociewia” zachęcały przechodniów do skosztowania ich potraw
Daria Kaszubowska 

Śledzie w śmietanie, zupa rybna, swojski chleb ze smalcem, kaszanka, kiełbasy, pierogi – tego wszystkiego mogli skosztować gdańszczanie i turyści podczas Festiwalu „Pomorskie Smaki” 5 sierpnia. Wzdłuż Długiego Targu stanęły stragany z kuchnią regionalną z całego Pomorza. Swoimi potrawami chwalili się więc mieszkańcy Kaszub, Kociewia, Żuław i Powiśla.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.